Aarhus 2012

På vej til Aarhus stoppede vi i Vejle for at se arkitekt Henning Larsens byggeri "Bølgen"der er blevet Vejles nye arkitektoniske symbol,et spektakulært stykke arkitektur, hvor to bølger indeholder lejligheder, som alle har en helt fantastisk udsigt over omkringliggende by, skov og – ikke mindst – Vejle Fjord.

Den Gamle By er et levende billede af livet, som det var engang. Her kunne vi møde fortidens mennesker, se deres stuer og køkkener, dufte deres haver.

Byen er delt op i tre afsnit.

1: 17/1800-tallet. En by som på H.C.Andersena tid. Gader, baggårde, haver, boliger og værksteder. Der er piger i køkkenet og arbejdskarle i gården, man kan besøge bageren og købmanden.

 

2: I 1927 er det moderne tider med handel, benzintank, telefoncentral og gavlreklamer. Man kan besøge isenkræmmeren med alt fra blåsøm til bliklegetøj

 

3: 1974 Handelsgade med Pouls Radio, rejsebureau, fotoforretning og glarmester. Vi fulgte opførelsen af et helt nyt bykvarter med huse, butikker og lejligheder.

 

Vi sluttede Aarhusbesøget af med at se ARoS Aarhus Kunstmuseum der med sine 17.700 kvadratmeter fordelt over ni etager er ét af Nordeuropas største kunstmuseer.

Over ARoS’ tag svæver den dansk/islandske kunstner Olafur Eliassons permanente kunstværk, Your rainbow panorama; en 150 meter lang og tre meter bred, cirkelformet rundgang udført i glas i alle spektrets farver. Det farverige mesterværk har en diameter på 52 meter og er monteret på slanke søjler 3,5 meter over museets tagflade. En fantastisk oplevelse.

 

Efter et besøg hos gode "Indienrejsevenner" var det blot retur til Sjælland

John Person

Aarhustur 2012