Om

John Person

Fra stentryk

Over offsettryk

Til computer to plate

Jeg kom i lære i 1950. Det var et gammeldags firma der længe holdt fast i det gode gamle stentryk. Noget jeg senere har været glad for, for det har givet mig en grundlæggende forståelse for teknikken i stentrykket, at fedt skyr vand og omvendt.

 

 

 

I mange år herefter, har jeg arbejdet med offsetteknikken på flere meget forskellige arbejdspladser, både kunstforlag, ugeblade, og almindelige trykkerier. Jeg har fungeret som uddannelsessekretær i fagforeningen og undervist på LO skolen.

 

 

 

 

Min grafiske karriere sluttede i 2001, efter at jeg de seneste 9 år betjente et CTP anlæg på et stort dagblad.

Som man kan se af alt dette, er det et område der har gennemgået en meget stor udvikling i de 51 år jeg har været med i faget.

Lidt om mig selv, jeg er født i København 1936 her gik jeg på Hillerødgade skole hvor jeg især husker en god geografilærer ( som det hed dengang ) han fortalte så levende om det antikke Rom med Forum Romanum og Colosseum, det smukke mauriske bygningsværk Alhambra i Granada, den Kinesiske mur, Shah Jahan´s tempel Taj Mahal i Agra, Maya kulturen o.s.v. at jeg allerede dengang fik sået en lyst til at opleve alle disse steder.