Lissabon 2013

Efterårsturen gik iår til Lissabon og omegn, i selve Lissabon var vi rundt i bydelene Baxia, Bairro Alto og Belém.

Man mærker hurtigt, at Lissabon er bygget på bakker og høje. Her er store højdeforskelle, så der skal en god kondition til at trave rundt. Man har dog gjort det lettere ved f.eks at bygge Elevador de Santa Justa - et kæmpe jerntårn med to vogne, der hæver en 32 meter op til Bariro Alto. Man kan også komme op med en gul kabelsporvogn Elevador da Glória, det tager 2 minutter. (Prøv turen her). Vi var til Fadoaften i bydelen Alfama, og i Belem så vi Torre de Belém, et monument over Portugals berømte søfarere, det var her fra, de startede. Vi spiste de berømte kager Pastéis de Nata i det gamle konditori Pastéis de Belém.

Igennem triumfbuen Arco da rua Augusta kom vi ind på Lissabons mest elegante gågade, et lækkert sted til shopping og frokost i en af de mange fortovscaféer. I Lissabons omegn besøgte vi Batalha, Nazaré, Obidos, Cascais og Sintra.

Batalha ligger ca. 120 km nord for Lissabon. Her så vi Batalha-klosteret i nærheden af pilgrimsbyen Fatima.

Nazaré er nok Portugals mest berømte fiskerleje, byen er også kendt for surfstrandene og Garrett McNamara´s verdensrekord - (han surfede på en 34 m høj bølge her).

Obidos er en af Portugals perler omkranset af en imponerende bymur, landets chokoladeby nr.1.

Cascais er en eksklusiv badeby. Her er rødder fra tidligere tiders fiskeri. Om eftermiddagen afholdes fiskeriauktion på byens centrale strand. Sintra har tidligere været landets kongeby. Den har en fortjent plads på Unescos Verdenarvsliste. Det er det smukkeste sted i Portugal, skrev H.C.Andersen.

John Person

Lissabon 2013